Category: sto nyheter

Kattuggla läte

kattuggla läte

"Alltid i januari, februari får jag höra kattugglan utanför mitt sovrumsfönster. De senaste åren har ugglan låtit ringrostig i början, men kommit igång ordentligt efter ett par dagar. Den har sjungit upp sig. Men i år var det ett bedrövligt skralt läte, knappt igenkännbart, och jag kände som jag lyssnade på en. Kattugglan kan man höra nästan året runt. Erik Kohlström gjorde det, men undrar vad som åstadkom lätet. Zooekologen Susanne Åkesson förklarar. Uggleentusiasten. Hør Kattuggla på surenweb.info, som är en omfattande samling av svenska fågelläten. Fungerar även på din mobil!

Kattuggla läte Video

Kattuggla honans läte Hörde det totalt gånger. Hitta fler artiklar om fåglar med Fågelportalen. Ett magiskt ögonblick som varade i några minuter innan jag drog ner rullgardinen. Denna art är orädd när den försvarar sitt bo och sina ungar och dolby vision andra ugglor i släktet Strix anfaller den inkräktarens huvud med sina skarpa klor. Och att kunna förstå att de var den genom att läsa på denna sida. Jag har hört kattuggla mitt på dagen, men aldrig pärluggla. kattuggla läte

Kattuggla läte - dagar efter

Detta typiska läte är faktiskt en duett, där honan gör ke-vitt -ljudet, och hanen svarar med sitt hoande. Lever framför allt i Götaland och Svealand i kulturbygd, men även i parker, trädgårdar och inne i samhällen. JE 27 juli, at Detta hände vid fler tillfällen i mitten av juli. Men för några år sedan började avverkning och nybyggen här och nu hörs inga ugglor mer. Victoria 20 juli, at Det här var i går på Nackareservatet, inte så långt från Erstaviksgården.

0 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 2